Comentari del missatge de 25 de novembre 2015 del p. Verar

Missatge de la Mare de Déu del 25 de novembre a Medjugorje i refléxió de Pare Verar

“Estimats fills, avui us convido a tots: pregueu per les meves intencions. La pau està en perill, per això fillets, pregueu i sigueu portadors de pau i esperança en aquest món inquiet on Satanàs ataca i posa a prova de totes les maneres. Fillets, sigueu forts en la pregària i valents en la fe. Jo sóc amb vosaltres i intercedeixo davant del meu Fill Jesús per tots vosaltres. Gràcies per haver respost a la meva crida”

Gràcies a Déu el Cel ens segueix parlant! Maria no es cansa de parlar i, de la mateixa manera, nosaltres no ens hem de cansar d’escoltar-la. Els seus missatges són paraules que ens ajuden, són un full de ruta especial per als temps que vivim, un GPS per construir la pau i salvar l’ànima, per ser testimonis de Jesús.

a) En aquest Advent que prepara l’Any Sant Jubilar de la Misericòrdia, la Reina de la Pau ens posa en guàrdia i ens mostra el que s’ha de fer. Ens ho assenyala des de la seva condició de Mare de Déu i Mare de la humanitat, des de la seva condició de Reina de Cels i Terra. Precisament, davant els últims esdeveniments coneguts per tots, diu: «Estimats fills, avui us dic a tots: pregueu per les meves intencions.» Per què? Perquè des de 1981 les seves intencions van dirigides a la pau i la conversió dels homes. I potser alguns han oblidat el perquè Déu l’ha enviat al món. Un cristià catòlic no pot romandre indiferent davant el Signe extraordinari de Maria a Medjugorje, atès que la Dona vestida de Sol que anuncia l’Apocalipsi, abans de la vinguda de Jesús, s’apareix cada dia. La Verge va dir al principi: «preneu seriosament els meus missatges, Déu no juga amb la humanitat en haver-­me enviat entre vosaltres». Estem davant d’un temps especial de gràcia: «Medjugorje és -ha dit la Mare de Déu­, un temps de gràcia per a la humanitat». És cert que l’Església no ha reconegut encara oficialment la sobrenaturalitat de Medjugorje, però tampoc l’ha negada. Hem d’ajudar la Verge i l’Església a construir la pau i treballar per a la conversió de les ànimes. La Mare ha dit: «Pregueu per les meves intencions.» Això vol dir que, quan prenguis el rosari entre les mans, abans de començar a resar, has de dir: «ofereixo aquest Rosari per les intencions de Maria Reina de la Pau, l’ofereixo perquè la pau està en perill». El mateix cal fer en el rés de la Litúrgia de les Hores, el mateix davant de Jesús Sagramentat: adorar per la intencions de la Mare de Déu i perquè la pau està en perill. Igualment, els dimecres i divendres amb el dejuni a pa i aigua. La Verge ha dit que les guerres poden ser suprimides amb el dejuni a pa i aigua. Qui estima la Mare de Déu no ha de tenir por al dejuni i ha d’oferir cada setmana aquest petit sacrifici per les seves intencions.

b) La Verge també ha dit que «Satanàs posa a prova de totes les maneres», i un dia va dir que «volia destruir fins el planeta on vivim». Però cal considerar, que per vèncer Satanàs no només cal fer exorcismes i oracions d’alliberament, sinó que cal prendre amb serietat la vida de pregària. Satanàs pren la davantera en el món perquè no s’està pregant i dejunant com s’hauria de fer. Aquest temps d’Advent no és temps de menjars i begudes, de balls, de festes … sinó d’oració, sobrietat i dejunis. Temps per oferir renúncies especials, perquè la pau està en perill; hi ha una gran amenaça contra la pau de la humanitat. El que pot succeir depèn de nosaltres, no de Déu. Depèn de la nostra resposta. El Cel parla i ens diu què hem de fer; de nosaltres depèn la resposta. La Mare ha dit: «Fillets, sigueu forts en la pregària i valents en la fe.» Després, cal estar atents davant de la societat de consum i vèncer la temptació de les compres, de les diversions i àpats en aquest temps i més aviat, ajudar la humanitat i passar més temps davant de Jesús. Maria, davant l’arribada de Jesús per Nadal, preparava el seu Cor, perquè, en sortir del seu ventre, continués estant místicament en la seva ànima, i per això pregava i posava en Ell, més encara, la seva ment i El seu Cor. El mateix feia Sant Josep. Josep enyorava conèixer cara a cara Jesús, el volia portar en els seus braços, però sobretot volia que habités en el seu cor. I per a ell i Maria, el Nadal significava acollir Jesús i consagrar­-se totalment a la Seva persona. També nosaltres avui: totes les forces del nostre interior han d’estar focalitzades en Jesús i per això la Mare de Déu ens demana tant que preguem. L’ànima s’omple de Jesús quan prega, no quan menja, o quan beu licor, o quan balla, o quan compra al carrer. Aquests dies són dies de pregària i penitència. La Mare vol que fem grups de pregària i ens preparem per a l’arribada espiritual de Jesús als nostres cors i així s’aturin totes les guerres i els enganys de Satanàs, el príncep fals de la mentida, l’homicida des del principi.

P. Francisco Verar