Comentari del missatge de 25 de novembre de 2015 del p. Jamut

Missatge i reflexió de 25 de novembre de 2015 per el P. Gustavo Jamut

«Estimats fills, avui us convido a tots: pregueu per les meves intencions. La pau està en perill, per això, fillets, pregueu i sigueu portadors de pau i esperança en aquest món inquiet on Satanàs ataca i posa a prova de totes les maneres. Fillets, sigueu forts en la pregària i valents en la fe. Jo sóc amb vosaltres i intercedeixo davant del meu fill Jesús per tots vosaltres. Gràcies per haver respost a la meva crida».

Ésser cridat per Déu i per la seva Mare per pregar per les seves intencions és un privilegi del qual no en tenim plena consciència…és una elecció d’amor en la que es torna a repetir l’agonia de Getsemaní, quan Jesús demana als apòstols que l’acompanyin amb la seva pregària. Però en aquesta oportunitat la demanda de la Reina de la Pau és perquè amb la nostra pregària permetem a Déu i als seus àngels aturar l’escalada de violència que es viu al món i evitar una tercera guerra mundial.

Déu confia en la teva pregària, potser més del que tu mateix hi confies; Déu coneix el poder espiritual que t’ha concedit a través del Baptisme, segurament més del que tu mateix saps i del que creus en aquest poder. Per això la temptació de Satanàs té com a objectiu que descreguis i desconfiïs del poder de la teva pregària intercessora, perquè la descuidis i no li posis el llevat de la fe que fa pujar tota la massa i que permet que es produeixin els miracles.

Així com la Mare de Déu a Fàtima va profetitzar l’arribada de la segona guerra mundial, -i durant la qual molts dels seus efectes devastadors es van atenuar gràcies a la pregària dels oradors humils, perseverants i confiats-, també avui la Mare de Déu a Medjugorje ens recorda que si som forts en la pregària i valents en la fe, Déu podrà intervenir bloquejant l’odi, l’egoisme i la violència que Satanàs sembra en els cors dels homes del nostre temps i especialment en els dels poderosos.

En algunes nacions hem estat testimonis en diferents moments de la història llunyana i propera, del poder de la pregària per fer que el que semblava impossible es transformés en realitat.

Tot i així correm el risc d’oblidar a poc a poc…; correm el risc de caure en la temptació de l’amnèsia espiritual i caiem en la confusió de pensar que el miracle era una cosa que havia de passar com un esdeveniment normal, i potser no vam ser conscients que, ja sigui a nivell personal, de família o de nació, estàvem a ran de l’abisme.

Hem de demanar a l’Esperit Sant que cada dia ens desperti la nostra memòria adormida per a què activant la fe i la pregària Déu pugui obrar a favor dels seus fills, alliberant-nos de les guerres del cor, de les guerres dels odis en les famílies, en la societat i entre els pobles diversos.

Que la Reina de la Pau ens concedeixi la seva benedicció materna perquè pregant en el poder de l’Esperit Sant, cada dia puguem ser portadors de la pau que hem de construir amb Ella. Que així sigui.

P. Gustavo E. Jamut, omv