Comentari del missatge de 25 d’abril de 2014

“Estimats fills, obriu els vostres cors a la gràcia que Déu us dóna a través meu com la flor que s’obre als raigs càlids del sol. Sigueu pregària i amor per a tots els qui estan lluny de Déu i del Seu amor. Jo estic amb vosaltres i intercedeixo per tots vosaltres al meu Fill Jesús i us estimo amb un amor immens. Gràcies per haver respost a la meva crida.”

El comentari d’aquest mes el deixaré en mans dels nous dos sants Joan XXIII i Joan pau II. Hem de ser pregària i amor per a tothom, especialment per aquells que s’han allunyat i els que es troben sols. Meditem i preguem, doncs, amb aquests dos grans papes:

El Decàleg de la serenitat de Joan XXIII 

1. Només per avui tractaré de viure exclusivament al dia, sense voler resoldre els problemes de la meva vida, tots de cop.

2. Només per avui tindré màxima cura del meu aspecte: cortès en les meves maneres, no criticaré ningú, no pretendré criticar o disciplinar ningú, sinó a mi mateix.

3. Només avui seré feliç en la certesa que he estat creat per a la felicitat, no sols a l’altre món sinó també en aquest.

4. Només per avui m’adaptaré a les circumstàncies, sense pretendre que totes les circumstàncies s’adaptin als meus desigs.

5. Només per avui dedicaré deu minuts a una bona lectura; tot recordant que si l’aliment és necessari per a la vida del cos, la lectura és necessària per a la vida de l’ànima.

6. Només per avui faré una bona acció i no ho diré a ningú.

7. Només per avui faré alguna cosa que no desitjo fer; i si m’ofenen els sentiments procuraré que ningú no se n’assabenti.

8. Només per avui em faré un programa detallat. Potser no el compliré totalment, però el redactaré i miraré de nou caure en dues calamitats: la pressa i la indecisió.

9. Només per avui creuré fermament — encara que les circumstàncies em demostrin el contrari – que la bona Providència de Déu s’ocupa de mi com si fos l’únic que existís al món.

10. Només per avui no tindré temors. De manera particular no tindré por de gaudir del que és bonic i de creure en la bondat.

Pregària de Joan Pau II a l’Esperit Sant

Esperit Sant, hoste dolç de l’ànima, mostra’ns el sentit profund del Jubileu i prepara el nostre esperit per celebrar-lo amb la fe, amb l’esperança que no decep, en la caritat que no espera recompensa.

Esperit de veritat, que coneixes les profunditats de Déu, memòria i profecia de l’Església, guia la humanitat a fi que reconegui en Jesús de Natzaret el Senyor de la glòria, el Salvador del món, la culminació de la historia.

Vine, Esperit d’amor i de pau.

Esperit creador, artífex misteriós del regne, guia l’Església amb la força dels teus sants dons perquè creuï amb valentia el llindar del nou mil·lenni i dugui a les properes generacions la llum de la Paraula que salva.

Esperit de santedat, alè diví que mou l’univers, vine i renova la faç de la terra. Suscita en els cristians el desig de la unitat plena, per poder ser en el món signe i instrument de l’íntima unió amb Déu i de la unitat del gènere humà.

Vine, Esperit d’amor i de pau.

Esperit de comunió, ànima i sosteniment de l’Església, fes que la riquesa dels carismes i ministeris contribueixi a la unitat del Cos de Crist, i que els laics, els consagrats i els ministres ordenats col·laborin junts en l’edificació de l’únic Regne de Déu.

Esperit de consol, Font inesgotable de goig i de pau, suscita solidaritat amb els necessitats, dóna als malalts l’alè necessari, infon confiança i esperança als qui pateixen i fes acréixer en tothom el compromís per un món millor.

Vine, Esperit d’amor i de pau.

Esperit de saviesa, que il·lumines l’intel·lecte i el cor, orienta el camí de la ciència i la tècnica al servei de la vida, de la justícia i de la pau. Fes fecund el diàleg amb els membres d’altres religions i que les diverses cultures s’obrin als valors de l’Evangeli.

Esperit de vida, per el qual el Verb es féu carn en el si de la Mare de Déu, dona del silenci i de l’escolta, fes-nos dòcils a les teves mostres d’amor i que estiguem sempre disposats a acollir els signes dels temps que Tu poses en el decurs de la Història.

Vine, Esperit d’amor i de pau.

A Tu, Esperit d’amor, juntament amb el Pare omnipotent i el Fill unigènit, lloança, honor i glòria pels segles dels segles.

Amén.

Que la Gospa ens hi ajudi!!!!