Recomanacions de Sor Emmanuel

Report de Sor Emmanuel del 15 de maig de 2007

Com podem preparar bé el cor per a la peregrinació? Ara és l’època àlgida i de més afluència de les peregrinacions a Medjugorje. Us vull donar alguns suggeriments a fi que us hi prepareu bé i, alhora, perquè la pugueu aprofitar al màxim, sense deixar d’escoltar la veu de Déu durant els dies que romangueu a Medjugorje.

Jesús, Maria i Josep feien tres peregrinacions a l’any per celebrar el Déu Viu d’Israel. Era un esdeveniment molt important per al poble i un mitzvà (manament) destacat per als jueus. Calia caminar 170 km des de Nazaret per arribar a Jerusalem. Havien de deixar les seves activitats, els seus hàbits, els seus horaris de pregària, el seu treball, les seves relacions i acceptar que estaven desarrelats durant un període de temps. No sabien mai per endavant amb què es trobarien fent camí, però afrontaven amb alegria la manca de comoditat i el cansament. Una finalitat exultant els mobilitzava: l’anar a pregar al Temple, el “ser vistos” per Déu i poder respondre a la seva crida! Cada peregrinació els permetia assolir un nou cim en la seva vida espiritual.

Els meus 17 anys a Medjugorje m’han ensenyat que la millor preparació es pot resumir en dos punts: acollir positivament l’inesperat i obrir el cor. Us dono uns consells que us ajudaran:

– Doneu gràcies a Déu i a la Mare de Déu per haver-vos convidat, i agraïu-los anticipadament totes les gràcies que rebreu. Ells, com a amfitrions, us tenen preparades gràcies en abundància.

– A casa vostra i abans de fer la peregrinació, llegiu alguns missatges i testimonis. Prepareu el vostre esperit informant-vos de les aparicions, perquè un cop a Medjugorje ja tingueu les informacions bàsiques assimilades.

– Decidiu-vos a ser feliços, a no queixar-vos mai i a encarar tot allò que us pugui passar de manera positiva. Actuar d’aquesta manera és plenament gratificant, tant per a nosaltres mateixos com per als qui ens estimem. Si trobeu que el llit no és tan confortable com el de casa, només heu de pensar que fa 25 anys la gent d’aquestes contrades ni tan sols imaginaven que algun dia tindrien llits! Si no esteu acostumats a aquest tipus de menjar, recordeu-vos que a l’any 1981 la gent d’aquests pobles no tenien ni el necessari per alimentar-se bé, i que havien d’anar a treballar a Alemanya per assegurar la vida de la seva família! Si allà on us allotgeu no té aire condicionat, recordeu-vos que Jesús no el va ni conèixer en els tòrrids estius d’Israel. Si us agrada el guia; si el vostre company d’habitació és de tal manera: Perfecte. Intenteu estimar-los d’allò més i sapigueu allunyar els mals pensaments que us provoquin. Demaneu-los que us parlin de la seva infància i acolliu el nen que s’amaga dins seu. Una peregrinació ens ofereix tants motius d’acció de gràcies a Déu, i en canvi, molts de cops estem temptats de rondinar. La Mare de Déu recollirà tots aquests petits sacrificis oferts i els farà servir per concedir-vos immenses gràcies.

– Tingueu sempre present el veritable propòsit de la vostra peregrinació: La Mare de Déu somia en canviar-vos el cor i el rumb de la vostra vida. Desitja la vostra conversió total perquè us estima amb un amor incommensurable. Prepareu el vostre cor per fer una bona confessió, que és sens dubte el més important de la vostra estada a Medjugorje, la qual ens purifica i treu del nostre interior tot allò que ens impedeix escoltar atentament la veu de Déu.

(continuarà en el proper report)

Report del 15 de juliol del 2007

Com podem aprofitar bé la nostra peregrinació? (continuació del report del 15 de maig)

Aquest estiu l’afluència de pelegrins a Medjugorje és molt nombrosa. Us suggereixo alguns consells a fi que pugueu aprofitar d’allò més bé la vostra peregrinació:

– No dugueu molt d’equipatge, porteu només l’essencial. Molts pelegrins arriben a Medjugorje amb la maleta carregada de coses materials, la qual cosa repercuteix negativament en el seu cor que també esdevé pesat. La peregrinació és un temps propici per a viure amb desafecció i pobresa, a voltes tan necessari per a l’ànima. Pensem que quan Jesús i els seu sants pares peregrinaven a peu 3 cops l’any cap a Jerusalem, amb ben poc en tenien prou. La desafecció permet que l’anima s’obri plenament a la gràcia. És així com s’experimenta una gran llibertat interior.

– Obriu els vostres cors! És el missatge que la Mare de Déu sempre dóna als pelegrins a Medjugorje. Sigueu generosos amb Déu, deixeu-li realitzar els canvis que necessiteu sense cap mena de restricció, perquè la peregrinació és un temps de privilegis, una ocasió favorable perquè actuï directament al vostre cor. Només ho podrà fer en la mesura que ens hi obrim amb tota llibertat.

– No busqueu signes sobrenaturals. Els qui van darrere d’aquestes coses s’equivoquen. Corren el risc de tornar a casa seva decebuts, ja que a Medjugorje els miracles es donen normalment dintre els cors. S’arrisquen a perdre’s les gràcies que la Mare de Déu els té reservades i a quedar-se amb el cor buit.

– Alegreu-vos fent noves amistats i aprofiteu per conèixer nous germans i germanes en el Senyor dins del vostre grup! Sovint els nous contactes que el Senyor crea en una peregrinació són importants per al futur. Quan torneu a ser a casa, els vostres nous amics us ajudaran a viure els missatges. Així tindreu un nou suport espiritual! Molts petits grups de pregària i de caritat s’han format entre companys de peregrinació.