07/01/2012 – Medjugorje en vies de convertir-se en santuari

Oficialment acceptat i engalanat amb llum daurada? Concedir l’estatus de santuari és una de les recomanacions més probables que la Comissió internacional farà al Sant Pare, segons escriu un diari croat. Foto: Stefano Pertusati.

La Comissió Vaticana molt probablement suggerirà al Sant Pare d’atorgar a Medjugorje l’estatus de santuari, segons escriu un diari croat. Podria disposar d’un representant del Vaticà, però no serà una diòcesi separada, escriu el diari que atribueix una actitud molt oberta al Cardenal que encapçala la Comissió.

Medjugorje es troba probablement en vies de rebre l’estatus oficial de santuari, segons s’espera de les recomanacions que el Sant Pare Benet XVI rebrà de part de la Comissió Vaticana. La Comissió entregarà l’informe a final d’any.

Un altre probable suggeriment per part de la Comissió és tenir cura de Medjugorje directament des de Roma amb un representant del Vaticà qui en vetllarà la vida pastoral i n’enviarà informes, segons indica el diari d’Split Slobodna Dalmacija després de la sessió final de la Comissió el cap de setmana passat, sense citar-ne les fonts.

El Bisbe Ratko Paric de Mostar, qui segons Slobodna Dalmacija, perdrà Medjugorje però mantindrà intacta la seva diòcesi.

 

“Probablement a finals d’any la Comissió internacional entregarà al Vaticà un informe sobre les aparicions a Medjugorje, i entre les diverses opcions, hom assumeix que es declararà Medjugorje un santuari, i es suggerirà al Sant Pare d’anomenar un representant que l’informi regularment dels esdeveniments a la parròquia”, informa Slobodna Dalmacija abans d’afegir:

“Fins i tot és possible que Medjugorje quedi fora de la jurisdicció del Bisbe de Mostar”.

Segons el diari regional, la diocasi de Mostar romandrà intacta sota la jurisdicció del Bisbe de Mostar Ratko Peric, qui no creu en les aparicions:

 

 

 

 

L’església de Sant Jaume a Medjugorje, visitada regularment per enviats anònims des del Vaticà durant el treball de la Comissió. Foto: Stefano Pertusati.

“Algunes suposicions parlen d’establir una diòcesi especial per a Medjugorje, amb Bisbe a Trebinje, però en haver-hi pocs catòlics allà, no es presenta com una opció probable”, escriu Slobodna Dalmacija.

Malgrat insistir que no hi haurà confirmació final de l’autenticitat de les aparicions mentre els vidents declarin que encara es produeixen, el diari d’Split atribueix una actitud oberta al responsable de la Comissió per Medjugorje, el Cardenal Camillo Ruini.

Slobodna Dalmacija informa que el President de 81 anys de la Conferència de Bisbes italians té una obertura cap a Medjugorje comparable a la que té el Cardenal Christoph Schörborn. El Cardenal austríac ha confirmat públicament la seva creença en les aparicions i ha posat a disposició la seva Catedral de Viena per a aparicions públiques als vidents de Medjugorje Ivan Dragicevic i Marija Pavlovic-Lunetti:

El Cardenal Camillo Ruini, President de la Comissió Vaticana té una actitud oberta vers Medjugorje i exhorta la gent a visitar-ho, informa Slobodna Dalmacija.

“El Cardenal Camillo Ruini, President de la Comissió tendeix a suavitzar la retòrica i exhorta la gent a anar en peregrinació a Medjugorje, de la mateixa manera que el Cardenal Christoph Schönborn, Arquebisbe de Viena i membre de la Congregació per la Doctrina de la Fe”, escriu Slobodna Dalmacija.

El diari regional informa que “la Comissió examina diversos documents, discuteix la cronologia dels esdeveniments i explora les curacions testimoniades”.

“La parròquia de Medjugorje ha tingut visites anònimes “d’agents” del Vaticà per a informar-ne el treball pastoral i tot el que hi ha al voltant de les aparicions”, escriu finalment Slobodna Dalmacija.

 

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org