12/09/2012 Els incendis deixen el terreny devastat

Els focs que envolten Medjugorje ja estan controlats, però els danys que han causat a vinyes, boscos i vegetació local és considerable. Les cases familiars no han sofert desperfectes malgrat que sí que n’han sofert alguns baixos d’edificis. Bombers locals reberen ajuda de les forces armades amb un helicòpter i reforços veïnals.

El foc a la Muntanya de les Aparicions que amenaçà la zona dels vidents, canvià de direcció provocant més devastació a l’altra banda del turó.

Al llarg del dia 2 de setembre els bombers, ajudats per l’armada, lluitaren sense treva per controlar el gran incendi que envoltava Medjugorje.

La gran operació aconseguí salvar totes les persones i habitatges. Altres edificis, en canvi, sí que foren arrasats, a més de grans àrees de boscos i vinyes. El dany ha estat molt gros segons els mitjans locals a citluk.net.

Per tal d’ajudar els bombers i rescatar els habitants es demanà ajuda a l’exèrcit i a unitats veïnals menys afectades pel foc. Un helicòpter ajudà en les tasques d’extinció quan la poca visibilitat dificultava les operacions de control del foc.

 

Cap persona o habitatge patí les conseqüències del foc, però alguns baixos d’edificis quedaren danyats a més de vinyes, arbres i matolls.

Durant el dia la situació era molt crítica a les viles de Bijakovici (llar de quatre vidents sota la Muntanya de les Aparicions), Krehin Gradac (poble de la vident Vicka Ivankovic-Mijatovic) i Blizanci. Al web https://360.io/JedEhD es mostra en 360º la devastació del camí vers Surmanci, amb arbres i matolls cremats per tot arreu.

Els bombers han seguit la feina la nit del 2 al 3 de setembre davant del risc de reactivació de les flames a les zones ja extingides.

Font: www.medjugorjetoday.tv