Malgrat que no reconegui les aparicions de Medjugorje, el bisbe local Ratko Peric diu que la ciutat pot convertir-se en un Jerusalem on l’Esperit Sant actua. A més, davant la certesa d’un creixement urbanístic, el bisbe adverteix que Medjugorje pot convertir-se en una Babilònia moderna.
Medjugorje podria avançar en dues direccions diferents, una de les quals pot convertir la localitat en una nova Jerusalem i en un lloc on Déu, sense cap mena de dubte, hi actuarà, segons les paraules que va dir el bisbe de Mostar Ratko Peric als confirmants el 20 de maig a l’Església de Santiago.
“Vosaltres teniu l’oportunitat de convertir en una Jerusalem aquesta parròquia, en un lloc d’acció de l’Esperit de Déu, on hi hagi unitat entre una multitud de gent, on tothom s’entengui en el nom de Déu i no en l’engany de les riqueses, mentre sentim la veu de Pere que diu: “Penedeix-te… i rep el do de l’Esperit Sant” (Fets 2,39), va dir el Bisbe Peric en la seva homilia.
Des que es va convertir en bisbe de Mostar l’any 1993, ha continuat amb una actitud crítica vers Medjugorje i les seves aparicions, igual que el seu predecessor Pavao Zanic. Ara bé, abans de citar el “potencial de Jerusalem”, el Bisbe Peric va explicar el comentari de Babilònia, tot al·legant que els seus habitants pretenien construir una torre fins al cel (gènesis 11, 4), perquè es confondrien i no s’entendrien més entre ells. (gènesis 11, 5-7)
“A Babilònia, hi trobem el fruit de tot esperit humà: error de parla, desunió, pèrdua, caiguda de la ciutat, demolició de la torre. Tot és incomprensió i enrenou! A Jerusalem hi ha el fruit de l’Esperit de Déu: la unificació de diversos esperits humans, respecte a cada llengua, persona o talent. Tot és acord i harmonia! El bisbe Peric va comparar les dues ciutats.
“Estimats fidels, candidats! Teniu l’oportunitat de convertir Medjugorje en una Babilònia plena de confusió, desordre i orgull, criticant el Cel, rebent els estrangers com a turistes, obrint-vos a la multitud de llengües, competint com Babilònia en el progrés urbanístic, creant negocis profitosos per enriquir-se”, va dir el bisbe, abans de destacar tot allò positiu de Medjugorje.
Mentre que el Bisbe Peric té plena autoritat sobre aspectes pastorals i litúrgics a Medjugorje, el seu predecessor va ser destituït el 1986 pel cardenal Joseph Ratzinger, l’actual Papa Benet XVI, per mostrar-se reticent a l’aclamada aparició.
El cardenal Ratzinger, llavors prefecte de la Congregació Vaticana de la Doctrina de la Fe, va rebutjar l’informe negatiu del bisbe Pavao Zanic sobre les aparicions de Medjugorje i va retirar-li el cas de les seves mans i el va donar a un grup de bisbes iugoslaus.