L’Arquebisbe Henryk Hoser, el Visitant Apostòlic de la parròquia de Medjugorje, va celebrar la Santa Missa de la tarda, concelebrada amb 689 sacerdots més, el tercer dia del Festival de la Joventut. La varen seguir en viu 2.258.400 persones a través del Centre d’informació Mir Medjugorje de tot el món.
Després de la Santa Missa, desenes de milers de joves van participar a la processó, davant la imatge de la Nostra Senyora, i van adorar Jesús en el Santíssim Sagrament. El P. Marinko Sakota va llegir les salutacions del cardenal de Viena Christoph Schönborn.
A l’inici de la seva homilia, l’arquebisbe Hoser digué què un any més el Festival de la Joventut està confirmant el què és Medjugorje. Medjugorje és el lloc de les trobades, on a més de conèixer altres persones que hi participen, també coneixen aquest indret insòlit. Així d’entrada, no hi ha res d’especial en aquesta parròquia bosnia i pagesa, envoltada de vinyes i turons verds.
Tot i així, Medjugorje l’ha de trobar cadascú. Medjugorje és un temps i un lloc, quelcom que ens demostra que hi ha més què l’experiència quotidiana als nostres llocs de treball. Els joves que viuen aquí també tenen aquesta vida ordinària, aquí és a on aprenen del món. Els podeu veure vestits amb samarretes especials de voluntaris. Tots tenim l’experiència del secret de Medjugorje.
És aquesta realitat invisible, però intensa i molt present. Aquest és el món de l’esperit, el món on l’home troba Déu i aquesta trobada té lloc a dins de cadascú, té lloc als nostres cors. Pobres cors humans que salten d’alegria o estant trencats pel dolor, el mateix cor humà de la joventut, molt sensible al bé i al mal, especialment quan es tracta de la injustícia. Va dir què totes les persones, especialment els joves, són molt sensibles a la manca de justícia i molt més encara per totes les ferides i injustícies que pateixen.
«¡Això no està bé! ¡Això no pot estar passant! ¡Això és molt dolorós! ¡Això és una vergonya!»
Els joves criden tot això i els destinataris d’aquestes declaracions, tot sovint poden ser els mateixos pares i educadors. Els joves lluiten per la seva llibertat, és quelcom que marca la seva edat jove. No obstant, els joves no coneixen els límits de la llibertat personal, però aquests límits existeixen i és necessari que existeixin. Hi ha també la llibertat de les altres persones, la llibertat social, la llibertat religiosa i la llibertat de que els fills siguin educats pels pares. Aquesta llibertat ha de ser respectada. Tal com tenim prohibicions de trànsit, també tenim algunes prohibicions en l’esperit de justícia i amor que Déu va donar-nos.
Ell va donar-nos deu «Paraules de vida»: deu manaments que ens ensenyen el que és bo i el que és dolent per a nosaltres. Tot sovint estem encadenats pels pecats, de vegades contribuïm a la seva multiplicació, però Déu trenca aquestes cadenes i ens dona la llibertat.
La batalla del bé i del mal es dóna al nostre cor i Déu coneix perfectament el nostre cor humà.Jesús llegeix el nostre cor i coneix les nostres debilitats, però sobretot sap que som capaços de fer el bé i desitja ajudar-nos, donar-nos suport i estar amb nosaltres, habitar al nostre cor amb la Santíssima Trinitat! Aquí és on ens porta la Mare de Déu i Mare nostra, la mateixa Mare de Czestochowa, de Vilnus, de Lourdes, de Fàtima, de Kibeho i de Medjugorje, la Reina de la Pau. Deixem que ens guiï! va dir l’arquebisbe Hoser al final de la seva homilia, que va pronunciar en idioma polonès i va emocionar a molts conciutadans.
El bisbe de Sisak, Vlado Kosic serà el celebrant principal de la Santa Missa el diumenge, a les 11 del matí per als peregrins croates, i el cardenal de Vrhbosna, Vinko Puljic, serà el celebrant principal de la Santa Missa de la tarda.
Font: www.centromedjugorje.or