25/07/2021 – «Medjugorje, la pel·lícula» llença un «crowdfunding» per multiplicar la difusió de la historia

MIRJANA SOLDO, UNA DE LES VIDENTS DE MEDJUGORJE, ENVOLTADA DE PEREGRINS EN UNA DE LES APARICIONS. CAPTURA DE «MEDJUGORJE, LA PEL·LÍCULA»

L’1 d’octubre de 2021 arriba als cinemes de tot Espanya Medjugorje, la pel·lícula, un documental sobre les suposades aparicions marianes que s’haurien produït des de 1981 fins als nostres dies, i que han dirigit Jesús García i Borja Martínez-Echevarría.

El documental, que serà distribuït a Espanya per European Dreams Factory, descriu en format de crònica els esdeveniments succeïts a Medjugorje durant els dies de les primeres aparicions, explicats pels seus protagonistes i testimonis directes.

Així, en el primer teaser llançat per la Fundación Gospa Arts, es pot veure a frai Jozo Zovko, que va ser el rector de Medjugorje de l’època i a diversos dels anomenats vidents, que asseguren que segueixen tenint aparicions de la Mare de Déu a dia d’avui, en entrevistes exclusives per a aquest documental.

Els directors

El Jesús García i el Borja Martínez-Echevarría es van conèixer fa anys treballant en el ja desaparegut diari Alba. Allí van començar a construir les seves primeres històries sobre la relació que hi ha entre els homes i Déu.
Amb el temps, el Jesús García es va convertir en un gran coneixedor del fenomen de Medjugorje i un dels seus divulgadors més importants en llengua espanyola. És autor del llibre Medjugorje i d’un gran nombre d’articles i reportatges sobre aquest tema, i ha fet més de tres-centes xerrades sobre Medjugorje en els darrers 15 anys entre Espanya i Hispanoamèrica. En el camp audiovisual, ja va dirigir Hospitalarios, las manos de la Virgen, estrenada als cinemes al 2019, que va tenir una gran acollida, tant per part del públic com de la crítica.
El Borja Martínez-Echevarría fou el guanyador del concurs Advocats de Novel·la al 2013 amb el títol El Bufete, i des de fa anys acompanya diverses peregrinacions a l’any a Medjugorje,  essent un gran coneixedor del fenomen.

L’EQUIP DE GRAVACIÓ DE «MEDJUGORJE, LA PEL·LÍCULA», JUNTAMENT AMB TAMARA FALCÓ. ASSEGUT AL COSTAT DE LA TAMARA, EL JESÚS GARCÍA. DARRERE, DRETS, D’ESQUERRA A DRETA, EL JAVIER GONZÁLEZ, EL FERNANDO PÉREZ (DIRECTOR DE FOTOGRAFIA) I EL BORJA MARTÍNEZ-ECHEVARRÍA.

En el guió s’explica la història real de dos joves periodistes que van ser enviats a Medjugorje per fer-hi un reportatge l’any 2006, quan el fenomen encara era molt desconegut a Espanya. Després de passar-hi set dies, van tornar explicant una història sorprenent iuna experiència que va suposar un canvi radical a les seves vides.
La història és ben coneguda pels directors i guionistes ja que un d’aquells reporters fou el mateix García. “En la nostra idea inicial no teníem previst de cap manera muntar el documental des de la nostra història -explica-, jo volia gravar a Hondures, Malawi i Kazakhstan, llocs en els que hi ha rèpliques de la parròquia de Medjugorje, però la pandèmia va limitar absolutament la nostra capacitat i al final vam gravar un documental sense sortir pràcticament de casa, i la història més propera era la que coneixíem més bé”.
Amb aquesta trama explicada en primera persona per aquells dos reporters, s’indaga en les investigacions que el Vaticà ha dut a terme sobre Medjugorje, en l’experiència dels mateixos vidents, i es munta una història culminada per una col·lecció de testimonis molt colpidors sobre Medjugorje.


Cal destacar-hi la presència de la influencer Tamara Falcó i de l’escriptora María Vallejo-Nágera. I a la producció asseguren: “Ens guardem algunes sorpreses emocionants per a més endavant”.
Campanya

Des de la Fundació Gospa Arts també han posat en marxa una campanya de crowdfunding per donar suport a la campanya de màrqueting i difusió.

“La pel·lícula s’ha acabat gràcies a l’entusiasme i la generositat d’un grup de persones molt devotes de la Mare de Déu. Tot i així, no volem que es converteixi en un producte que només vegem gent creient -aclareix Jesús García-. El que volem és que el major nombre possible de persones sàpiguen que Medjugorje existeix i que tingui un impacte a les seves vides, ja sigui a través d’un anunci o a través d’un cartell; el fet d’estrenar el documental ens dona l’oportunitat d’ocupar espais durant uns dies que, si no els ocupem nosaltres, els ocuparan uns altres”.

Des de la Fundación Gospa Arts s’han marcat l’objectiu de 80.000 € per llançar una campanya comercial de marquesines d’autobús o publicitat estàtica amb el cartell de la pel·lícula o altres missatges.

A la pàgina web de la pel·lícula es pot donar suport a aquesta campanya de donatius des de qualsevol país del món, de manera ràpida i senzilla: https://medjugorjelapelicula.com/colabora/

Font: https://www.religionenlibertad.com