Segons diferents mitjans de comunicació, el Papa Francesc visitarà Bòsnia i Hercegovina el juny d’aquest any 2014.
Segons ha informat la televisió Federal de Bòsnia, que és un ens públic, el Sant Pare arribarà a Bòsnia el dia 21 de juny, amb motiu de la celebració del centenari de l’inici de la I Guerra Mundial i amb la intenció de proclamar un missatge de pau per a tot el món.
Tots els historiadors coincideixen en què les causes foren diverses, però l’espurna que va iniciar la guerra fou l’atemptat mortal sofert per l’Arxiduc Francesc Ferran d’Àustria, hereu de l’Imperi Austro-hongarès, i la seva esposa Sofia Chotek el dia 28 de juny de 1914 a Sarajevo.
Pendent de confirmació pel Vaticà, la televisió pública de Bòsnia ha anunciat que la invitació oficial la varen enviar les autoritats a Sa Santedat el Papa.
Una vegada confrontada la informació donada per la televisió pública bosniana i, sense dubtar de la seva professionalitat, cada cop es lliguen més caps i es dóna més consistència i veracitat sobre la futura visita del Papa a Bòsnia.
Com ja va informar Religión en Libertad un dia abans de la data, el divendres 17 de gener es va produir a Roma la darrera reunió de la Comissió d’Investigació sobre l’Assumpte de Medjugorje que tancava quatre anys de molta feina i d’incomodes indagacions i declaracions sorprenents.
El que no es va explicar en aquella informació, perquè forma més part d’altres assumptes personals de terceres persones que la pura i asèptica informació, és que el cardenal Arquebisbe de Sarajevo, monsenyor Vinko Puljic, fou rebut en privat pel Papa la vigília d’aquesta darrera reunió, és a dir, el dijous 16. El cardenal Puljic formava part d’aquella Comissió com a expert en l’assumpte de Medjugorje, i en aquella reunió va tractar amb el Papa d’aquest i d’altres assumptes, sobre la complicada situació de l’Església a Bòsnia, un país de majoria musulmana i amb una important població ortodoxa.
Després de l’anunci de la TV de Bòsnia, no seria estrany pensar que la formal invitació va tenir lloc la tarda del dijous 16, en aquella trobada amistosa entre el cardenal Puljic i el bisbe de Roma.
Uns dels altres aspectes que no es podia informar era que el Papa Francesc es va disgustar molt amb el neocardenal Muller, prefecte per a la Doctrina de la Fe, cridant-lo a l’ordre per la famosa carta enviada al nunci Apostòlic d’Estat Units, una carta que podria produir un equívoc sobre la postura oficial de Roma, fins a nova ordre, sobre Medjugorje. El sant Pare també està molest amb les diòcesis que es van fer ressò d’aquesta carta ja que la comunicació es va produir abans que la comissió acabés l’informe final i el Papa encara ignorava el contingut i no en tenia constància.
Es dóna la circumstància que de la votació final dels 17 membres de la Comissió sobre l’assumpte de Medjugorje, tan sols hi va haver un no respecte a què la Santa Seu es pronunciés de forma positiva: fou el del propi neocardenal Muller, prefecte per a la Doctrina de la Fe, autor de la polèmica carta que tants mals de cap ha donat en les diòcesis que l’han considerat com a notificació oficial de Roma. Els altres 16 vots foren favorables a Medjugorje, entre ells el del propi cardenal Puljic i el del cardenal Julián Herranz, espanyol i membre de l’Opus Dei, entre d’altres.
Així doncs, cal tenir en compte que :
1.- La TV pública de Bòsnia ha anunciat la visita del Papa a Bòsnia pel voltants del dia 21 de juny de 2014, una setmana abans de l’aniversari de l’atemptat de l’arxiduc.
2.- Que la data més significativa de Medjugorje és el 25 de juny, dia en què se celebra l’aniversari de les aparicions.
3.- Que des de Roma hi ha quelcom més que rumors i comentaris que ens parlen de la pressa del Papa per a com a mínim beneir els bons fruits de Medjugorje (i no sobre el fet de pronunciar-se sobre la veracitat o falsedat de les aparicions).
4.- Que la intenció del Papa per visitar Bòsnia és per donar un missatge en pro de la pau a la humanitat.
5.- Que la Mare de Déu s’apareix a Medjugorje sota l’advocació de la Reina de la Pau, tema central del seu missatge i catequesi a Medjugorje.
Sumant tots aquests colors i tenint en compte el caràcter innovador del nostre Papa, em comença a sortir un quadre amb la imatge d’un pastor caminant per la muntanya i resant per la Pau Mundial en la capital mundial de la pau.
Que cadascú en tregui les pròpies conclusions, i sobretot, unitat en allò fonamental, llibertat d’opinió, i en tot … caritat.
Per acabar us deixo una cita preciosa:
Ja sam Kraljica Mira
Sóc la Reina de la Pau
Medjugorje, 25 de juny de 1981
www.jesusgarciaescritor.es