11/01/2013 – El Sant Pare té coneixença de Medjugorje des dels inicis

El Pare Gabriele Amorth nasqué el 1925, fou ordenat el 1954 i esdevingué exorcista el 1986. Fins l’any 2000 fou el cap dels exorcistes a la Diòcesi de Roma i ha estat en actiu fins la seva jubilació oficial. El 1990 fundà l’Associació Internacional d’exorcistes, d’on en fou president fins la seva jubilació l’any 2000, essent ara president honorífic de per vida. Amb els anys, el Pare Amorth ha abraçat Medjugorje, i anomena l’indret com “una gran fortalesa” contra Satanàs.

Li vaig parlar al Sant Pare Benet XVI de les aparicions de Medjugorje poc després que comencessin. El Sant Pare està ben informat però és cautelós, diu el Pare Gabriele Amorth, responsable dels exorcistes del Vaticà durant anys. Considera que és normal i necessari que hagi sorgit una certa comercialització a Medjugorje.

L’actual Sant Pare Benet XVI va rebre informació sobre Medjugorje des del primer estiu de les aparicions el 1981 quan, com a Cardenal Joseph Ratzinger, servia com a Prefecte a la Congregació Vaticana per a la Doctrina de la Fe (CDF).

En Cardenal Ratzinger fou informat pel Pare Gabriele Amorth, qui aleshores encara no era exorcista, però que posteriorment n’esdevindria el responsable a la diòcesi de Roma.

En una nova entrevista el Pare Amorth diu que ell visità Medjugorje ben aviat després de les primeres informacions de les aparicions el juny de 1981 i que la seva visita l’octubre de 1981 en fou ja la segona i que en mantingué informat el Cardenal Ratzinger des de l’inici.

 

El Cardenal Joseph Ratzinger en l’època que començaren les aparicions a Medjugorje, de les quals n’estigué informat pel Pare Gabriele Amorth.

“Durant el temps en que fou el cap de la CDF, hagué de ser molt, molt cautelós i ha conservat la mateixa actitud. “La primera vegada que vaig anar a Medjugorje, de seguida vaig anar a informar-lo”, comenta el Pare Gabriele Amorth a la revista croata Globus.

“Ell escoltà el que jo li deia molt atentament, però no comentà res. Res, ni una paraula. Només escoltà. Ell estava acostumat a parlar només en el moment oportú, quan havia pres una decisió que considerava definitiva o havia format la seva posició vers un tema”, diu el Pare Gabriele Amorth.

La propera confirmació formal de L’Església Catòlica sobre Medjugorje serà emesa pel Sant Pare Benet XVI quan hagi rebut l’informe final de la Comissió Vaticana que ell declarà el 17 de març de 2010.

 

 

 

 

El Pare Amorth, als anys 80, amb la vident Vicka Ivankovic a Medjugorje.

A l’entrevista, el Pare Gabriele Amorth està d’acord que l’expectació ve de lluny: que l’Església ni reconeixerà ni negarà l’autenticitat de les aparicions mentre els vidents diguin que encara duren.

 

“Mentre les aparicions encara durin, l’Església no en donarà cap determinació. A més, no tots els vidents coneixen encara els 10 secrets i ningú excepte els vidents sap quan seran revelats al món”, diu el Pare Gabriele Amorth.

 

“Penso que el Vaticà no pot anar massa lluny en la investigació de les aparicions de Medjugorje, i que no pot prendre cap conclusió final mentre aquestes durin”.

 

 

El Pare Amorth dóna el vistiplau a les vendes a Medjugorje

El famós exorcista confirma que Medjugorje no hauria de ser criticat pels aspectes comercials que han seguit a les aparicions de la Mare de Déu. Aquests aspectes sempre seran allà on un gran nombre de pelegrins necessiti allotjament, comenta.

El modern i urbanitzat Medjugorje.

“Han aparegut hotels, restaurants, botigues i albergs. És lògic i normal. Quan vaig anar a Fàtima després de la Segona Guerra Mundial, era un lloc desèrtic on no hi havia ni hotels ni restaurants. La gent que havia vingut en cotxe o autocar, dormien allà. Aquells qui no tenien res havien de dormir literalment a terra”, diu el Pare Gabriele Amorth.

 

 

 

Medjugorje quan les aparicions començaren el 1981

“El nombre de pelegrins era tan massiu que s’havien de desenvolupar infraestructures. I el mateix passa a Medjugorje, per tant no em sorprèn. Fins i tot el fet de vendre recordatoris i productes, és ben normal. La gent vol emportar-se records a casa”.

“Cal saber de Medjugorje que fins i tot el nombre d’hotels és petit ja que has de fer la reserva amb temps. Abans, sovint dormíem a Capljina, prop de Medjugorje ja que no hi havia res. Ara és diferent”, diu ell.

“No hi ha cap altre lloc com Medjugorje”

A diferència del Sant Pare actual, l’exorcista de 87 anys mai ha amagat què pensa de Medjugorje. A Globus, confirma la seva posició una vegada més:

El Pare Gabriele Amorth

“Penso que les aparicions són autèntiques. Joves i vells vénen a Medjugorje i tornen canviats, amb una llum nova. Els joves esdevenen creients. Medjugorje té el nombre més gran de confessions. La gent està fascinada pels miracles que hi ha. Penso que aquells que hi van obtenen allò que necessiten, en termes de creença. Aquells que hi van, reben un senyal clar”, diu el Pare Gabriele Amorth.

“Hi ha una altra raó per la qual crec en les aparicions. La gent de l’Església hauríem de ser molt més cautelosos sobre aquestes coses. Però després d’un pelegrinatge, després d’haver visitat l’indret, els pelegrins creuen tant en Medjugorje, estan tan entusiasmats en allò que hi troben, que el meu optimisme i la meva fe sobrepassen les expectatives”. “Medjugorje és per tant un fenomen fort i molt positiu. Al món d’avui no hi ha cap altre lloc com Medjugorje que sigui capaç d’il·luminar els creients en la pràctica de la seva religió”, diu ell.

 

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org