Comentari del missatge de la Mare de Déu del 25 de maig de 2016 del pare F. Verar

Missatge i reflexió del 25 de maig pel pare Francisco Verar

Estimats fills, la meva presència és un do de Déu per a tots vosaltres i un encoratjament a la conversió. Satanàs és fort i vol posar desordre i inquietud als vostres cors i pensaments. Per això, vosaltres, fills meus, pregueu perquè l’Esperit Sant us guiï pel veritable camí de la joia i de la pau. Jo sóc amb vosaltres i intercedeixo davant el meu Fill per vosaltres. Gràcies per haver respost a la meva crida.

El missatge del 25 de maig és una preparació espiritual que la Mare ens dóna per al 35è Aniversari de la seva Primera Aparició. La Mare no compte els dies ni els anys que s’anirà apareixent a Medjugorje – perquè en el Cel el temps és sempre present i etern -però aquí a la terra sí que mesurem el temps i cal donar una importància rellevant de tot aquest període. Llavors, Ella apareix per i per a nosaltres, i per això és lògic que considerem la durada de les aparicions a la terra. El pròxim 24 de juny farà 35 anys des que el Cel es va obrir per primera vegada a Medjugorje i encara roman obert. Aquest és el do de Medjugorje: cel obert, Maria s’apareix i ens parla durant 35 anys. Per això aquest 25 de maig va dir:

Estimats fills, la meva presència és un do de Déu per a tots vosaltres i un encoratjament a la conversió.

Aquesta frase ho resumeix tot. Medjugorje és un do de Déu per a l’Església i per a la humanitat, ja que Déu és ple de Misericòrdia. Molts esperen càstigs davant dels pecats i desencerts de la humanitat. Tanmateix, Déu ens dóna la seva Mare perquè ens parli, ens acompanyi i ens guareixi amb la seva tendresa. El rostre de Maria a Medjugorje és Misericòrdia, és un do de Déu. I la Mare puntualitza la raó de la seva prolongada vinguda: un estímul a la conversió. Per això, la Mare espera que en la propera Novena que comença el 16 de juny, ens agafem seriosament la crida a la conversió que des de l’inici va dirigir a la humanitat. Llavors, si anem en peregrinació a Medjugorje i la gent no canvia, malversem el viatge. Hauria estat millor que ens haguéssim quedat a casa perquè la crida de Maria no és revelar secrets ni anar a fer turisme sinó la conversió, el canvi de vida. Significa deixar el pecat i abraçar la vida de gràcia, d’amistat amb Déu. La Mare vol que Jesucrist ocupi sempre el primer lloc en el cor, en lloc del diner, del treball, de l’esport… S’entén? Només ens cal Jesús i tot el que Ell ens ha ensenyat.

En el missatge també diu: Satanàs és fort i vol posar desordre i inquietud als vostres cors i pensaments. I per què ho diu? Perquè el primer que s’oposa a la conversió de l’esser humà és Satanàs. Ja ens ho va advertir Jesucrist, que ell és el pare de la mentida i l’homicida des del principi i que qui obre la porta a Satanàs s’encamina per la via de l’error i de la perdició de l’ànima. Ara bé, en el missatge la Mare diu: Satanàs és fort, però sabem que aquest poder és fals i no li hem de tenir por, però ell existeix realment i actua. És fort perquè enganya, sedueix, esclavitza, oprimeix i pot conduir les ànimes a l’infern si estem despistats. La Mare va dir a Fàtima: Déu vol instaurar en el món la Devoció al meu Immaculat Cor perquè moltes ànimes van a l’infern… i és així com les vol salvar. Aquest missatge de la Mare ens demostra com pot ser de poderós Satanàs si li ho permetem. De fet hi ha gent que s’ha lliurat a ell i aquests, alhora, cerquen la perdició d’altres ànimes. Existeix el satanisme, la bruixeria, l’esclavitud del pecat, les obsessions en el Mal, les guerres, els odis i els rancors obsessius que Satanàs accentua en el cor de molts fills de Déu, per la qual cosa la Mare ens adverteix: Satanàs vol posar desordre i inquietud als cors i als pensaments, i només hi ha una manera de resistir a Satanàs: amb els sagraments i la pregària contínua. Diu la Mare de Déu: per això, fillets, pregueu perquè l’Esperit Sant us guiï pel veritable camí de l’alegria i de la pau.

Llavors, cal pregar per vèncer Satanàs i perquè l’Esperit Sant ens guiï pel camí de l’alegria i de la pau.