30/05/2014 – Els 4 últims secrets de Medjugorje són molt greus.

La majoria dels detalls es poden trobar en un llibre entrevista escrita pel franciscà Janko Bubalo.

En els primers anys de la dècada dels 80, el P. Janko va ser el confessor de la Vicka. El Pare Janko és l’autor de la major part de la conversa següent, però en destaquen principalment dues qüestions:

– El Pare Janko va ser present i va veure les reaccions espontànies dels vidents, durant les aparicions, quan van rebre alguns dels secrets.

– Més tard, en un moment determinat, la Vicka interromp i corregeix el seu confessor.

Pare Janko: l’any 1982 la Mare de Déu va revelar a l’Ivanka i al Jakov l’horrible novè secret. Això va passar el primer dia de la Novena en honor a la Immaculada Concepció. I just el dia de la festivitat, el 8 de desembre, et va revelar a tu Vicka aquell trist vuitè secret. L’any 1983, el mateix dia de la festivitat, li va revelar a la Marija el novè secret, del qual parlàvem ara.

Pare Janko: “És interessant el fet que jo, tant aquell any com l’anterior, vaig ser present a les aparicions quan la Mare de Déu us va donar el vuitè i novè secrets i vaig veure que estàveu molt tristes tant tu com la Ivanka l’any passat, com enguany la Marija. He comentat alguna vegada el que em va dir la Ivanka l’any passat, i la Marija m’ha dit el mateix aquest any. Per això li he dit mig fent broma que semblava espantada i ella molt seriosa m’ha contestat que jo també m’hauria espantat”.

Vicka : “I amb raó!”

Dolor i llàgrimes en els vidents

Amb aquesta confirmació de la Vicka, el Pare Janko va continuar:

Pare Janko: “El 29 de novembre de 1982, durant l’aparició vaig veure, en vosaltres, dos estats d’ànim diferents. Tu estaves somrient i amb els ulls brillants com és habitual, fins i tot malalta com estaves. També la Marija tenia els ulls brillants, com era habitual. Però a les cares de la Ivanka i el Jakov hi vaig veure dolor. Vaig veure com una mena d’espasme a la cara de la Ivanka com si estigués a punt de plorar”.

Especialment durant els primers anys de les aparicions va ser possible entendre més coses sobre els secrets gràcies a les entrevistes amb el Pare Janko.

Vicka: “En aquell temps la Mare de Déu ens va donar el seu últim secret, el novè, a la Marija i a mi”.

Pare Janko: “Vaig preguntar a la Ivanka si la Mare de Déu havia deixat entreveure alguna cosa del secret i gairebé amb llàgrimes em diu: m’hauria mort si m’ho hagués ensenyat!”.

Pare Janko: “Vaig notar alguna cosa el dia de la Puríssima. Estava amb tu durant l’aparició de la Mare de Déu. Va passar una cosa interessant, i és que tu, que normalment estàs feliç durant les aparicions, semblaves seriosa”.

Vicka : “És possible, en aquell moment havia rebut el vuitè secret”.

Les impressions del Pare Janko van ser confirmades per un grup de pelegrins que hi eren presents quan la vident Marija va rebre el seu penúltim secret.

“La Marija ha rebut el novè secret davant dels nostres ulls a la capella de les aparicions. Ha plorat molt” va explicar un pelegrí a la periodista de la BBC Mary Craig.

Durant la guerra de Bòsnia i Hercegovina, enmig del genocidi i crims de guerra terribles, el cosí de la Vicka, en Karlo, recordant les reaccions de la Marija i la Vicka i el 22 de setembre de 1992, va dir:

Vicka, te’n recordes de com vau plorar durant els setè, vuitè i novè secrets, la Marija i tu? Si es diu que la Mare de Déu no ha esmentat aquesta guerra en els seus secrets, llavors què estem esperant?

Acabes de respondre a la teva pregunta, va respondre la Vicka.

El desè secret és el més greu

La periodista de la BBC Mary Craig explica un succés que va tenir lloc a mitjans dels anys 80 mentre un equip de científics francesos i italians examinava els vidents i les seves aparicions. Durant una aparició va notar com el vident Jakov va deixar de respirar, de cop, durant 10 segons. També el Jakov ha rebut els 10 secrets.

Després el Jakov va explicar que la Mare de Déu li havia mostrat el resultat d’un dels secrets.

El Jakov va rebre el seu desè i últim secret 13 anys després, el 12 de setembre de 1998, un succés que va suposar la fi de les seves aparicions diàries. El mateix dia va explicar com la Mare de Déu l’havia mirat mentre li mostrava el secret: “mentre em confiava el desè secret la Mare de Déu estava molt trista”.

Entre els vidents, la Mirjana va ser la primera de rebre el desè secret.

Va ser escollida per la Mare de Déu l’any 1982, perquè un dia reveli els secrets al món sencer, i ha parlat d’això en diverses entrevistes.

“El vuitè secret és pitjor que els set anteriors. Vaig resar durant molt de temps perquè fos menys greu. Cada dia, quan se m’apareixia la Mare de Déu, la turmentava suplicant-li que aquest succés fos atenuat. Després em va dir que tothom havia de resar perquè pogués ser atenuat”, va explicar la Mirjana al franciscà P.Tomislav Vlasic el 10 gener de 1983, setze dies després d’haver rebut el desè secret que va posar punt i final a les seves aparicions diàries.

“En aquell temps, a Sarajevo, moltes persones es van unir a mi en aquesta pregària. Després, la Mare de Déu em va dir que Ella havia aconseguit que el succés del secret fos atenuat. Però llavors em va revelar el novè secret i encara era pitjor. El desè secret és el més greu i no pot ser atenuat sota cap concepte. No puc revelar res ja que una única paraula podria desvetllar el secret abans d’hora.”

La pregària i el dejuni poden atenuar els secrets

La Mirjana va dir que el desè secret no pot ser atenuat de cap manera. Els altres, en canvi, poden ser reduïts amb la pregària i el dejuni, i també mitjançant un nombre creixent de persones que emprengui el camí de la conversió.

En un dels seus primers missatges, la Mare de Déu va dir:

Heu oblidat que amb la pregària i el dejuni es poden allunyar les guerres i fins i tot suspendre les lleis naturals. (21 de juliol de 1982)

Tot depèn de la conversió individual. Per a cada persona, però també a escala global:

“L’única paraula que vull transmetre al món és aquesta: conversió, conversió. Digueu-ho a tots els meus fills. Només demano conversió. Cap pena, cap patiment em pesa, sempre que us pugui salvar. Únicament us prego que us convertiu. Demanaré al meu Fill Jesús que no castigui el món, però us ho suplico: convertiu-vos”. (La Mare de Déu ho va dir el 25 d’abril de 1983)

El missatge segueix centrant-se en l’oració, el dejuni i la penitència:

No us podeu imaginar el que passarà, ni el que Déu Pare té reservat per al món. Per això us repeteixo: convertiu-vos. Renuncieu a tot. Feu penitència. Doncs això és tot el que vull dir-vos: convertiu-vos. Porteu el meu agraïment a tots els meus fills que han resat i dejunat. Tot ho presento al meu Fill diví per obtenir que Ell mitigui la seva justícia envers la humanitat pecadora. (25 d’abril de 1983).

Massa tard per a molts quan els secrets es revelin

La Ivanka, la més reservada dels vidents, coneix els esdeveniments futurs en detall. Va escriure 3 llibretes que ha de publicar quan la Mare de Déu ho decideixi. Uns anys més tard, la Mare de Déu va parlar dels secrets donant una mena d’ultimàtum: serà massa tard per convertir-se quan els secrets siguin revelats. La conversió requereix tota una vida i per això la Mare de Déu suplica a tothom que es faci un bon ús d’aquest temps que en moltes ocasions ha definit com a temps de gràcia i també com el temps de la gràcia. L’hora de la conversió és ara: aquí hi ha el secret, fills meus, no se sap de què es tracta però quan se sàpiga serà tard. Repreneu la pregària. Res és més important que això. M’agradaria que el Senyor em permetés almenys aclarir-vos una part dels secrets, però ja són massa les gràcies que us ofereix. Penseu quant us ofereix Ell, i en canvi, quan va ser l’última vegada que vau renunciar a alguna cosa per Ell?

Mai hi ha hagut una època així. Abans, Déu era honorat i respectat. Avui hi ha molta que no resa: tot sembla més important que Déu. Per aquesta raó plora tant, va dir la Mirjana.

Cada cop és més gran el nombre de no creients. En el seu afany per una vida millor, per a aquestes persones Déu és superflu i no necessari. Aquest és el motiu pel qual em sento profundament dolguda per ells i pel món. No en tenen ni idea del que els espera. Si ho poguessin veure, si poguessin conèixer un petitíssim detall d’aquests secrets, es convertirien immediatament. Per això la Mare de Déu ens ha donat els deu secrets de Déu.

Encara es poden convertir. Certament Déu perdona als qui es converteixen sincerament.

La Mare de Déu ha dit que totes les persones hauríem de preparar-nos espiritualment i no ser preses del pànic, sinó reconciliar-nos amb la nostra pròpia ànima. Estar preparades per al pitjor, com si demà fos l’últim dia de la nostra vida. Ningú no accepta fàcilment la mort, però podem estar en pau amb les nostres ànimes si som creients. Si ens proposem seguir Déu, Ell ens accepta sempre.

Això vol dir total conversió i abandó en Déu?

Sí!, ha confirmat la Mirjana.

Els últims secrets seran dramàtics, i la Mare de Déu ha profetitzat un món nou i millor que naixerà dels secrets. Anunciada per la Mare de Déu com El Triomf del Cor Immaculat, aquesta nova manera de viure coronarà les seves aparicions a la Terra, que Ella mateixa ha definit com una era de pau.

Font : https://medjugorjetuttiigiorni.blogspot.it

Clica aquí per imprimir.