30/01/2015 – La mare

J. M. J.

15 maig 2014

Sant Isidre

Estimada família de Maria!

Estimats fills, jo, la vostra Mare, estic amb vosaltres pel vostre bé, per les vostres necessitats i pel vostre aprenentatge personal. El Pare celestial us ha donat la llibertat de decidir per vosaltres mateixos i de conèixer per vosaltres mateixos. Desitjo ajudar-vos. Vull ser la vostra Mare, mestra de la veritat, a fi que amb la simplicitat d’un cor obert conegueu la immensa puresa i la llum que prové d’aquesta veritat i dissipa les tenebres, la llum que porta l’esperança. Fillets meus, comprenc els vostres dolors i patiments. Qui us podria comprendre millor que una Mare, fills meus? Són pocs els qui em comprenen i em segueixen. Són molts els extraviats, els qui encara no han conegut la veritat en el meu Fill. Per tant, apòstols meus, pregueu i actueu. Porteu la llum i no perdeu l’esperança. Jo sóc amb vosaltres. D’una manera especial sóc amb els vostres pastors: els estimo i els protegeixo amb un Cor matern, perquè ells us condueixen al Paradís que el meu Fill us ha promès. Us ho agraeixo. 2 maig 2014

He transcrit l’homilia de la missa anglesa del dia 14 maig de 2014 a l’església de Sant Jaume, a Medjugorje. No sé el nom del sacerdot, però les seves paraules tenen tanta unció que les volia compartir amb tots vosaltres. Ell comprèn veritablement el missatge de la Nostra Senyora del dia 2 de maig. Transcriuré la seva homilia en la mesura que em sigui possible.

“M’acaben de donar el missatge del dia 2 de maig, que comença “Sóc la vostra Mare, i jo estic amb vosaltres sempre …” “jo sóc la vostra Mare, jo sóc aquí per al vostre benestar … Jo sóc la vostra Mare, jo sóc aquí per vosaltres … És bo saber que quan venim a la pregària, quan venim a Medjugorje, quan anem a les nostres parròquies o quan ens agenollem amb les nostres famílies a casa, ho fem en la presència i la companyia de la nostra Santa Mare. Aquest és un començament fantàstic. Per exemple, quan arribo a l’Adoració, sempre convido a la meva Santíssima Mare que s’assegui amb mi, així sé que Ella em cuidarà. Té cura dels meus murmuris i dels meus pensaments i els portarà de la manera més bonica al seu Fill, el Déu Altíssim.

I en el missatge del dia 2 de maig Ella parla sobre ser mare. Parla de com us coneix i entén el vostre dolor i el vostre patiment. Ella pregunta qui podria conèixer-vos millor que una mare. Així que aquest és realment el punt de partida de la nostra pregària aquest matí: saber que la Mare del Déu Altíssim, Maria Immaculada, Reina de l’univers, Reina del Cel i de la Terra és la vostra Mare … és la teva Mare. Ella és la teva mare i ve a tu una vegada i una altra per fer-te saber que t’estima i que entén el teu dolor i entén les teves creus. Ella ens crida a confiar en el seu Fill.

En la Divina Misericòrdia, Nostre Senyor Jesús fa precisament això. Ens crida a un nou camí, amb grans gràcies, si confiem en Ell. Avui, festivitat de sant Maties, veiem un nou apòstol, Maties, que s’ha afegit als onze per ocupar el lloc de Judes. S’hi ha afegit perquè ell és un dels testimonis de la veritat, testimoni de la Resurrecció; va ser un autèntic testimoni. I això, estimats germans i germanes és el que vosaltres i jo estem cridats a fer, ser un autèntic testimoni de Jesucrist, ser un autèntic testimoni de la Resurrecció, un autèntic testimoni de l’esperança, un autèntic testimoni perquè nosaltres mateixos puguem confiar en Ell totalment, no una mica ara, una altra mica un altre dia, sinó sempre i totalment.

Ara vull posar-vos un exemple. Vam arribar ahir i mentre caminava carrer avall vaig ensopegar amb una senyora. Resumint, vaig estar parlant amb ella durant 10 o 15 minuts. Durant tota aquella estona, ella va tenir les seves mans així: creuades sobre el seu pit. I després va treure una fotografia del seu fill, un nen d’uns 4 o 5 anys que havia estat atropellat feia uns anys per un conductor que anava borratxo. I aquí la teniu a ella, a Medjugorje, caminant pels carrers, cap a l’església amb el seu fill ben a prop del seu cor.

Em va dir que el seu marit no s’havia refet mai de la mort del seu fill. Es va donar a la beguda. Després els va deixar a ella i a l’altre fill petit, el Paul, per la beguda. Us ho podeu imaginar: abandonar una dona adorable i un nen preciós perquè no ho va poder superar. Va quedar destrossat per la mort del seu fill gran, el Peter. Després ella em va dir, “Vull que faci una cosa per mi” Va buscar a la seva bossa, va treure el seu moneder … i li vaig dir: “Si us plau, no em doni diners, no vull ni un cèntim.” Ella va dir, “no li donaré pas diners.” I va treure dos anells. Volia que beneís els anells, el seu anell de compromís i el seu anell de noces. Volia que estiguessin beneïts, i se’ls volia posar una altra vegada al seu dit, i volia la gràcia del sagrament del Senyor per obrir el seu cor i rebre el seu marit, i que així ell decidís tornar. Si ell decidia tornar, li donaria la benvinguda en nom de Déu. Després em va dir que se n’anava a encendre una espelma per l’home que va matar el seu fill.

Llegeixo aquí que la Mare de Déu ha dit que Ella coneix el nostre patiment i coneix el nostre dolor. Bé, abans que aquesta senyora se n’anés, es va girar cap a mi i em va dir, “Sap què?, me n’he adonat aquests últims dies que la Mare de Déu m’ha estat preparant per a aquesta creu durant 35 anys.”

Déu té cura de cada detall. Confiem en Ell. Aquest és realment el missatge: confiar en Ell. Ell fa les coses d’una manera diferent a com les fem nosaltres. Ell ens demana que perdonem. Hi ha alguna persona aquí que necessiti perdonar algú? Ara és el moment. Ara, abans que sortiu de l’església, ara! Ara és el moment; pregueu durant la Sagrada Missa per la gràcia de perdonar, perquè així sigueu lliures per estimar. Sereu lliures per omplir-vos de goig. Sereu lliures per ser llum, testimonis de la veritat.

Aquest és el do. No pas el fet de venir com a peregrins i caminar d’aquí cap allà. No es tracta d’això. Es tracta de la transformació del cor, del canvi del cor. Tenir un cor com el seu. D’això es tracta. Aquest és el do. Aquest és el do etern. Tenir un cor com el d’Ell. I això és el que la seva Mare vol donar-nos a mi i a vosaltres avui. El do és una ofrena, però hem de demanar aquest do. L’hem de demanar. És a això al que estem veritablement convidats.

Estimeu-vos els uns als altres. Jesús diu: “jo he guardat els manaments del meu Pare”. Fins i tot a la creu, fins i tot fins al punt de perdonar aquells que l’estaven crucificant. Fins i tot llavors, tenia un cor ple de goig. Això sona com una contradicció. Però penseu. Un cor ple de pau i de goig tot i el dolor insuportable i el sofriment, ple de goig. Per què? Per què? Perquè Ell estava fent la voluntat del seu Pare, perquè estava tan enamorat de nosaltres que estava preparat per fer qualsevol cosa; qualsevol cosa que el seu Pare li demanés. Hi havia un gran preu a pagar, hi havia una gran gràcia per oferir. Era la gran transformació promesa. I això és el que es va prometre, estimats germans i germanes meus, per vosaltres i per mi, avui.

Prenem-nos uns moments per estar en silenci i demanem a la Mare de Déu que ens doni les gràcies que necessitem per fer el que es necessita per ser lliures, per fer el que es necessita per seguir els seus manaments, fer el que es necessita per perdonar.”

(L’homilia de la missa anglesa de l’església de Sant Jaume a Medjugorje, el dia 14 de maig de 2014).

“En Jesús, Josep i Maria”

Cathy nolan

© Mary TV 2014

 

Clica aquí per imprimir.