25/09/2013 – Imatge de la Mare de Déu que irradia llum

Milers de fidels catòlics s’apleguen en el santuari marià croata-bosnià de Medjugorje, al sud de Bòsni -Hercegovina, davant d’una casa on una estàtua de la Mare de Déu suposadament ha començat a emetre llum, segons informen els mitjans de comunicació croates i diferents testimonis del lloc. El fet té lloc a la casa de la Vicka Ivanociv, un dels sis infants que el 1981 tingueren l’aparició de la Mare de Déu en un turó prop de Medjugorje.

Des de llavors, aquest lloc és un important centre marià, cada any visitat per centenars de milers de catòlics de tot el món.

“L’estàtua estava radiant, va il·luminar tota l’habitació”, va dir un dels testimonis citats per la premsa avui.

L’estàtua de la Mare de Déu, col·locada allà fa 40 anys, va començar a emanar llum ahir a la nit mentre un grup de fidels italians estaven resant davant d’ella.

Diuen que es va il·luminar tota l’habitació.

Quan les italianes van apagar el llum es van confirmar les seves primeres impressions. Ràpidament, van anar a explicar-ho als habitants de la casa, i la notícia es va propagar, en pocs instants, entre els fidels.

“És impossible fotografiar aquesta llum, a les fotografies no es veu res. Diversos fotògrafs professionals han intentat fotografiar el fenomen amb les millors màquines, però no ho han aconseguit”, indica el diari electrònic  “24 sata” (24 hores).

Un jove explicava a la televisió “Nova tv” que quan ell va veure el “fenomen” estava acompanyat d’una amiga, musulmana, que li va confirmar haver vist el mateix.

“Després em va dir que les cames se li havien paralitzat, que va senyar-se per primera vegada a la seva vida i va començar a pregar” explica el testimoni.

El portal de notícies local“Medjugorje-info.com” afirma que l’estàtua de 40 anys és molt senzilla, feta de guix, però que deixa anar una llum “extraordinària, com fluorescent”.

L’Església Catòlica encara no ha confirmat la certesa dels fets suposadament ocorreguts a Medjugorje fa més de trenta anys, però el 2010 va formar una comissió per estudiar el fenomen.

Font: agència EFE

Clica aquí per imprimir.