16/09/2013 – La Tamara Falcó explica en un llibre com va ser la seva conversió

La famosa filla d’Isabel Preysler i el Marquès de Griñón relata en “Estamos de vuelta”  “Estamos de vuelta” (LibrosLibres) com va trobar Déu després d’una existència de viure’n d’esquenes.

Tamara Falcó explica, en el llibre, de forma extensa i detallada la seva sorprenent conversió a la fe des d’un ateisme passiu. Una tornada a la religió que ha acaparat moltes notícies en els mitjans de comunicació. Algunes de les frases que podríem destacar del llibre són les següents:

● “M’he enamorat de Crist. Crist és el meu amic fidel. És la projecció viva del que el meu cor aspira a ser”.

● “Si m’hi sentís cridada em faria monja, però no he sentit aquesta vocació”.

● “Quan Déu et toca i descobreixes l’amor, no hi ha cor que s’hi pugui resistir”.

● “Sentia una malenconia difícil de descriure, i vaig anar a una llibreria i la Bíblia va ser l’únic llibre que em va cridar l’atenció”.

“De Medjugorje no hi ha res que no et cridi l’atenció”. Amb aquesta contundència expressa Tamara Falcó la impressió que li va causar la seva peregrinació a Medjugorje l’agost de 2012: “Un lloc on tot fa olor de Déu”.

Tamara Falcó ens explica la seva peregrinació a Medjugorje al llibre esmentat, que és un recull de testimonis de pelegrins espanyols recollida pel reporter Jesús García, ampli coneixedor del fenomen que envolta el poblet situat a Bòsnia, sobre el qual el Vaticà manté una profunda recerca oberta des del 2010, abordant les suposades aparicions marianes que hi succeeixen des de 1981.

Tota la seva conversió

“L’Emperadriu de Cors”, successora en el ‘regnat couché ‘ de la seva mare, no explica només la seva peregrinació a Medjugorje.

En l’àmplia entrevista realitzada per Jesús García, Tamara Falcó narra tot el seu procés de conversió, introduint la seva experiència de Déu amb records de la seva infantesa, les seves primeres pregàries, la seva discussió amb Crist després de la separació dels seus pares o el buit interior tan gran en el que va viure com a preludi de la seva conversió: “No et pots ni imaginar com és de desesperant arribar a casa una tarda i adonar-te que tens tot el que es pot desitjar i no ets feliç”.

“Tamara Falcó està vivint una conversió autèntica, preciosa, sense mediadors ni intermediaris” afirma Jesús García, autor del llibre, que explica que la conversió d’una de les celebrities més seguides per la premsa del cor “ha estat producte d’una comunicació directa entre Déu i ella. Una revelació d’un Déu Pare directa al cor de la seva filla Tamara, on no hi ha intervingut ni parròquia ni cap moviment. Ha estat cosa d’ ells dos; de Tamara i de Déu”, sentencia García.

“A la Bíblia hi ha escrita tota la meva vida”

Resulta curiós saber que tot va començar en una llibreria: “Sentia una malenconia difícil de descriure, una solitud al cor de la qual ningú no em podia treure, de la que ningú no em podia consolar. Era una set d’alegria, de felicitat per viure, no per tenir. Llavors me’n vaig anar a La Casa del Llibre i la Bíblia va ser l’únic llibre que em va cridar l’atenció”.

La Bíblia m’atrapa perquè en ella hi ha escrita tota la meva vida– explica la recent conversa-, en el sentit que tot el que m’ha passat, ja està escrit a la Bíblia. Fins aquell moment jo havia viscut la meva vida sense llibre d’instruccions, i això és la Bíblia, el nostre llibre d’instruccions. Ens explica d’on venim, el nostre problema amb el pecat, d’on ve el dolor, i ens explica també d’on ve l’alegria que anhelem en el nostre cor i com viure envers ella”.

“M’he enamorat de Crist”

L’alegria que va descobrir Tamara Falcó a la Bíblia es fa viva en un enamorament: “Jo estic a l’Església perquè m’he enamorat de Crist“, la qual cosa no implica que s’hagi sentit cridada a la consagració religiosa: “Si m’hi sentís cridada em faria monja, però no he sentit aquesta vocació”. I què enamora de Crist a una jove com Tamara Falcó? També ho explica: “Crist és el meu amic fidel. És la projecció viva del que el meu cor aspira a ser. És tota expressió de bondat que es pugui experimentar. No llença la primera pedra, cura un malalt encara que sigui dissabte i s’hagi d’enfrontar a la Llei, estima Pere tot i que el va negar tres vegades. És el bé, és la pau, és la veritat. Encara que tu segueixes tenint les teves pors, les teves ferides, a partir de Crist saps que tot es pot curar, de veritat, i tenir pau. Amb Ell comences a tenir esperança, a veure la Llum”.

I és que “quan Déu et toca i descobreixes l’amor, no hi ha cor que s’hi pugui resistir“.

“La pau està en Déu”

Una de les paraules més utilitzades per Tamara Falcó és ‘pau’, una pau desconeguda fins que va començar a dedicar alguna estona de la seva jornada a la pregària: “Me’n vaig anar sola al camp, a casa del meu pare. Ningú no entenia que jo volgués estar sola amb la meva pregària, la meva Bíblia, anant a Missa al poble. En aquells dies, per primera vegada a la vida, vaig sentir la pau. Allà vaig descobrir, en aquesta soledat, buscant la companyia de Déu, que la pau està en Déu”.

L’autor

Estamos de vuelta és la cinquena obra literària de Jesús García (www.jesusgarciaescritor.es), que va signar Best Sellers amb Medjugorje (2009) i ¿Qué hace una chica como tú en un sitio como este? (2011), publicats també a LibrosLibres, així com la novel·la Tios con suerte (2011) i el treball Esclavos en el paraíso (2012).

Col·laborador de diferents mitjans de comunicació, Jesús García ha signat nombrosos treballs sobre la realitat de comunitats cristianes en països on viuen persecució, i guarda un ampli recull de testimonis de conversió, fenomen que va viure ell mateix el 2006.

“Estamos de vuelta”

En l’obra es recullen vuit testimonis a part del de Tamara Falcó, entre ells el de l’esportista olímpic Litus Ballbé, avui seminarista, o el de Natalia Gómez de Enterría, que va ocupar el càrrec de Directora de Recursos Humans de la SGAE i que va viure una sorprenent conversió després de pelegrinar a Medjugorje.

“També podem conèixer Javier Catalán, un tècnic de la Cadena SER que després de controlar des de la taula de so una entrevista sobre Medjugorje, va acabar pelegrinant-hi i confessant-se després de quaranta anys”, revela Jesús García.

Font : www.religionenlibertad.com