08/05/2013 – El Ressuscitat que “plora” inexplicablement

Estem parlant de la gran escultura de bronze del Crist Ressuscitat que hi ha a Medjugorje, realitzada per l’escultor eslovè Andrija Ajdic el 1998. Del genoll dret d’aquesta escultura ja fa alguns anys que en surt un líquid semblant a una llàgrima que ni es gela ni s’evapora. A qualsevol hora del dia o de la nit es pot veure molts pelegrins que passen els seus mocadors pel genoll de la imponent estàtua amb la intenció de mullar-los amb aquella llàgrima.

És una tímida però constant gota d’aigua que la recullen per a dur-la als malalts. A nivell científic aquest fenomen ha estat analitzat pel professor Giulo Fanti, professor de Medicions mecàniques i tèrmiques a la Universitat de Pàdua, el qual afirma que “és lícit pensar que el degoteig sigui fruit de la condensació relacionada amb la renovació de l’aire”. Però el fenomen presenta clarament, a més, altres elements especialment singulars, com per exemple, el fet que l’estàtua vessi un litre d’aigua al dia, 33 vegades més del que seria necessari si estiguéssim parlant d’una condensació normal. És un fet inexplicable. Així mateix, s’ha observat que algunes gotes d’aquest líquid, si les deixem eixugar en un recipient, presenten una cristal·lització particular, essent diferent de la que hom obté de l’aigua normal.

Els científics investiguen

Un equip de metges de la Facultat de Medicina de la Universitat de Montpeller (França), coordinat pel professor Henri Joyeux, ha realitzat una sèrie d’estudis clínics, especialitzats i científics, en alguns vidents. En aquests estudis, es registraren els moviments dels globus oculars. Les proves les feren a la Maria i a l’Ivan, a tots dos alhora.

Les proves han revelat que a l’inici de l’estat extàtic, els moviments oculars es paralitzen simultàniament i que durant l’èxtasi els globus oculars es queden immòbils. Al final de l’èxtasi tornen els moviments oculars i se sincronitzen quasi al segon. L’electroencefalograma realitzat demostra que els vidents certament no pateixen ni epilèpsia ni altres dolors semblants. La lectura de la prova porta a excloure que l’èxtasi correspongui a una fase del son o que estigui acompanyat de son.

Font: https://www.ioacquaesapone.it/articolo.php?id=1187

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.virgendemedjugorje.org